Τά αποτελέσματα ενός Τρίτου Παγκόσμιου πολέμου πού θά είναι πυρηνικός...

PYRHNIKA RUSS


Εδώ, κομβόϊ μέ  Ρωσικές πυρηνικές κεφαλέ
ς έτοιμες γιά "πτήση...".

Ο αναμενόμενος  πόλεμος στόν Βόσπορο γιά την "κατάκτηση τής 
Πόλης καί τών Στενών", μόνο άν εξελιχθεί σε πυρηνικό μπορεί νά επιφέρει εκείνα  τα εκατομμύρια νεκρών πού μιλάνε οί αρχαίες προφητείες...
Τό κέρδος θα είναι δηλητήριο καί θάνατος πού θα πλανιώνται γιά χρόνια πάνω σε ρημαγμένες καί ακατοίκητες πολιτείες...Παγκόσμιος λιμός, θανατηφόροι παγετοί, παγκόσμιες απώλειες όζοντος μέχρι και 50%. Αυτά θα ζήσουν οι «τυχεροί», εκείνοι που θα επιζήσουν μετά από τον όλεθρο.
Ο πυρηνικός πόλεμος είναι ίσως ο μεγαλύτερος εφιάλτης της σύγχρονης ανθρωπότητας. Τι θα συνέβαινε όμως, άν αυτός ο φόβος γινόταν πραγματικότητα;
Ερευνητές αποφάσισαν να μελετήσουν ποιες θα ήταν οι συνέπειες ενός σχετικά μικρής έκτασης πυρηνικού πολέμου.
Αυτό που ελπίζουν είναι ότι τα συμπεράσματά τους θα αποτρέψουν τη χρήση αυτού του τύπου των όπλων σε περίπτωση εχθροπραξιών μεταξύ κρατών.
Οι ερευνητές που έχουν βάση στο Κολοράντο χρησιμοποίησαν κλιματικά μοντέλα για να προβλέψουν τι θα συνέβαινε στον πλανήτη μετά από την έκρηξη 100 «μικρών» πυρηνικών κεφαλών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα υπήρχε παγκόσμια καταστροφή...


Συγκεκριμένα, στη μελέτη τους χρησιμοποίησαν ένα σενάριο περιορισμένης έκτασης πυρηνικού πολέμου ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν.

Τα συμπεράσματα όμως ήταν τραγικά για ολόκληρο τον πλανήτη, όπως γράφει η Daily Mail.
Η χρήση 100 πυρηνικών κεφαλών θα σήμαινε την απελευθέρωση 5 μεγατόνων μαύρου άνθρακα στην ατμόσφαιρα, με άμεσες θανατηφόρες συνέπειες γα τους ανθρώπους. Οσοι επιζούσαν, θα κινδύνευαν από τη βροχή του μαύρου άνθρακα, ενώ η θερμοκρασία της Γης θα άρχιζε να πέφτει.
Πέρα από τον συνεχιζόμενο χειμώνα, η καταστροφή του όζοντος, σε ποσοστό 20-50% θα έπληττε κυρίως τις πυκνοκατοικημένες περιοχές, φτάνοντας σε επίπεδα που δεν έχει ξαναδεί η ανθρωπότητα.
Η πτώση της θερμοκρασίας και οι θανατηφόροι παγετοί που αυτό θα προκαλούσε θα είχε άμεση συνέπεια και στις καλλιέργειες, δημιουργώντας τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα, προκαλώντας πιθανότατα παγκόσμιο λιμό.
Αυτό που ελπίζουν οι ερευνητές, όπως δήλωσαν, είναι ότι αυτό το μοντέλο για τις συνέπειες από πυρηνικό πόλεμο θα ενθαρρύνει τις υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία να συζητήσουν για τον αφοπλισμό.
«Η γνώση των συνεπειών που θα έχουν 100 μικρά πυρηνικά όπλα μπορεί να δώσει κίνητρο για την εξάλειψη των 17.000 και πλέον πυρηνικών που υπάρχουν σήμερα», γράφουν στη μελέτη τους οι επιστήμονες.
Τα επακόλουθα ενός πυρηνικού πολέμου, σύμφωνα με την μελέτη
Ετος 0
Πέντε μεγατόνοι μαύρου άνθρακα απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα, που απορροφούν το φως του ήλιου και αρχίζουν να παγώνουν τον πλανήτη. Η βροχή μαύρου άνθρακα σκοτώνει εκατομμύρια.
Ετος 1 
Η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της Γης πέφτει κατά 1 βαθμό Κελσίου.
Ετος 2 ( δεύτερο έτος)
Η περίοδος καλλιέργειας μειώνεται κατά 10-40 ημέρες.
Ετος 5
Η Γη είναι κατά μέσο όρο 1,5 βαθμοί Κελσίου πιο κρύα από ότι σήμερα, πιο κρύα από ότι υπήρξε τα τελευταία 1.000 χρόνια. Η βροχόπτωση μειώνεται κατά 9%, το όζον είναι κατά 25% πιο λεπτό, αυξάνοντας τις ακτίνες UV που φτάνουν στη Γη.
Ετος 10
Το όζον επανέρχεται οριακά, σε επίπεδα 8% κάτω από τα σημερινά.
Ετος 20
Ο πλανήτης γίνεται ελαφρά πιο θερμός, κατά 0.5 βαθμούς Κελσίου κάτω από τη σημερινή θερμοκρασία.
Ετος 26
Η βροχή αυξάνεται, φτάνει στο 4,5% κάτω από τα σημερινά επίπεδα.
iefimerida.gr


ΘΑ  ΕΙΝΑΙ  ΟΜΩΣ  ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ;
================================


Όλοι θυμόμαστε την προφητεία  που είπε προ μερικών ετών ο τότε Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Αντώνιος Κόμπος (1920-2005):

«Μεγάλη πείνα θα πέσει στην Ελλάδα, παιδί μου! Μεγάλη πείνα! Θα ακολουθήσει φοβερός λιμός, που θα γυρίσει δυστυχώς τη χώρα πίσω στα χρόνια της Κατοχής…»

Τότε μας φαινόταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Και όμως, μια νέα μελέτη, που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, σκιαγραφεί μια ζοφερή πραγματικότητα, την οποία ενδεχομένως να ζήσει η ανθρωπότητα στο κοντινό μέλλον.

Ερευνητής του βρετανικού Πανεπιστημίου του Έξετερ ανακάλυψε ότι η ανθρωπότητα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έναν λιμό βιβλικών διαστάσεων ως το 2050, εξαιτίας μιας επιδρομής παρασίτων που ευνοούνται από την κλιματική αλλαγή.

Πως αιτιολογείται κάτι τέτοιο; Σύμφωνα με τις μετρήσεις των ερευνητών, όλοι οι μεγάλοι καλλιεργητές του κόσμου θα έχουν κατακλυστεί από παράσιτα ως τα μέσα του αιώνα που διανύουμε.
Η μελέτη,  που σας μεταφέρει το pentapostagma.gr, βασίστηκε σε στοιχεία από παγκόσμιες βάσεις δεδομένων για να αποτυπώσει τάσεις και υποδείγματα στην εξάπλωση παρασίτων καρπών, όπως μύκητες, βακτήρια, ιοί, έντομα, καθώς και παράσιτα νηματώδη, ιοειδή και ασκομήκυτες. «Η μάστιγα των παρασίτων αποτελεί πολύ σοβαρό κίνδυνο για την παγκόσμια ασφάλεια τροφίμων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ. Νταν Μπέμπερ από το Τμήμα Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου του Έξετερ.

Μια ακόμα μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Geophysi, έρχεται, όχι μόνο να επιβεβαιώσει τα παραπάνω περί ενδεχομένου λιμού στον κόσμο, αλλά να προσθέσει και έναν ακόμα παράγοντα, πέρα από τα παράσιτα, που θα συντελέσει στην άμεση εξάπλωση του, την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Μάλιστα, ως παράδειγμα τίθεται η Ινδία, καθώς η χώρα που φιλοξενεί τις περισσότερες πόλεις στη δεκάδα των πλέον μολυσμένων πόλεων του πλανήτη, αντιμετωπίζει τόσο οξύ πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που τεράστιες εκτάσεις καρπών, ικανές να θρέψουν εκατομμύρια ευάλωτων κατοίκων της χώρας, καταστρέφονται...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις