Τα τύμπανα του πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσί...

Έκτακτο Παράρτημα: Τα τύμπανα του πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας!!!



 σχόλιο Γ.Θ : Να υπενθυμίσουμε ότι ήττα της Ρωσίας σημαίνει και αλλαγή-μεταφορά έδρας της νέας τάξης αφού τουλάχιστον οι Ηνωμένες Πολιτείες του αντιχρίστου (και ενδεχομένως όλα τα προτεκτοράτα του ΝΑΤΟ) θα έχουν γίνει ολοκαύτωμα από τα Ρωσικά πυρηνικά. 







Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν πιο δυνατά και ταχύτερα μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας
Οι Αμερικανοί φορολογούμενοι στέλνουν «δάνεια» στην Ουκρανία, που ποτέ δεν θα επιστραφούν.

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα προφανώς δεν μπορούσε να περιμένει να υπογράψει την άδεια του Κογκρέσου για τον πόλεμο κατά της Ρωσίας (το οποίο έχει ήδη περάσει σε μορφή σχεδίου από το 98% των μελών της αμερικανικής Βουλής και το 100% των μελών της Γερουσίας των ΗΠΑ ), και ότι ήδη έστελνε στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία για χρήση εναντίον των Ρώσων της Ουκρανίας, τους οποίους η ουκρανική κυβέρνηση προσπαθεί να εξαλείψει.
Ο Michail Emelyanov, ένας κορυφαίος Ρώσος βουλευτής, αναφέρεται ότι ισχυρίστηκε το Σάββατο, ότι η Ρωσία «δεν μπορεί να παρακολουθεί παθητικά το πώς οι ΗΠΑ εξοπλίζουν την Ουκρανία με τα πιο σύγχρονα θανατηφόρα όπλα. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα πρέπει να εμφανιζόμαστε αδύναμοι. Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική. Κρίνοντας από τις προθέσεις των ΗΠΑ, θέλουν να μετατρέψουν την Ουκρανία σε μια πολεμική πλατφόρμα εναντίον της Ρωσίας».
Η δημοφιλής ρωσική ιστοσελίδα «Colonel Cassad» αναφέρει ότι ο λόγος για τον οποίο τα αεροδρόμια της Ουκρανίας Zaporozyhe, Kharkov και Dnepropetrovsk έκλεισαν μυστηριωδώς για οποιαδήποτε κυκλοφορία το Σάββατο, προκειμένου να ξεφορτώσουν τα όπλα-απεσταλμένα από τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι, «ένας από τους εργαζόμενους του αεροδρομίου στο Zaporozyhe, απάντησε ότι το αεροδρόμιο έπρεπε να είναι προετοιμασμένο να δεχθεί τα στρατιωτικά αεροσκάφη με εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των Kharkov και Dnepropetrovsk.» Ο εξοπλισμός αναμένεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Προς το παρόν, η διακίνηση πολιτών και στα τρία αυτά αεροδρόμια μειώνεται κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών, προκειμένου να ξεφορτώσουν το αμερικανικό μεταφερόμενο εμπόρευμα.
Αυτό που επίσης καταγράφηκε το Σάββατο στο fortruss.blogspot ήταν ότι, »Αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο Zaporozyhe εκφορτώνουν δύο μεταγωγικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ. Το εμπόρευμα είναι μέσα σε κουτιά. Σύμφωνα με πρόσθετες πληροφορίες αναμένεται να φτάσουν δύο περισσότερα αεροπλάνα»
Μόλις μία ημέρα πριν, η Εξωτερική Πολιτική είχε υπογραμμίσει την Παρασκευή το ερώτημα : «ποιος θα πληρώσει το νομοσχέδιο στην Ουκρανία;» και ο δημοσιογράφος τους ,αφελώς ισχυρίστηκε ότι, «έχει εκδηλωθεί μικρή βοήθει για την Ουκρανία καθώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα έλλειμμα».
Η «βοήθεια» στην πραγματικότητα ήδη έρχεται, με τη μορφή αμερικανικών στρατιωτικών απεσταλμένων φορτίων, δωρεάν από τους φορολογούμενους των ΗΠΑ (αν και μετά βίας δωρεάν απ τους ιθύνοντες για τον εξοπλισμό, των οποίων η επιχείρηση ανθεί από αυτό). Και το ότι »η ουκρανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει έλλειμμα» , είναι στην πραγματικότητα πολύ χειρότερο από ότι ο Mark Adomanis του Forbes τiτλοφόρησε στις 15 Απριλίου : » Η Οικονομία της Ουκρανίας πλησιάζει την κατάρρευση». Ισχυρίστηκε ότι «Η κεντρική τράπεζα αναγκάστηκε να λάβει τέτοια μέτρα απελπισίας, επειδή το νόμισμα είχε τεθεί σε ελεύθερη πτώση, χάνοντας περισσότερο από το 35% της αξίας του έναντι του δολαρίου φέτος. Το εθνικό νόμισμα Hryvnia έχει τις χειρότερες παγκόσμες επιδόσεις νομίσματος το 2014. » Και « Ο μόνος λόγος που τα πράγματα δεν έχουν εντελώς καταρρεύσει είναι χάρη στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια, ως βοήθεια από το ΔΝΤ και το 9 δισεκατομμύρια δολάρια ως πρόσθετη δεσμευτική βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η οικονομική βοήθεια είναι απολύτως απαραίτητη και θα βοηθήσει προφανώς την ουκρανική κυβέρνηση να διατηρηθεί. Το πρόβλημα είναι ότι οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ουκρανίας δεν είναι ένα στατικός στόχος, αλλά επηρεάζονται άμεσα από τις αλλαγές στις οικονομικές προοπτικές της. Δεδομένου ότι η οικονομική προοπτική της είναι συσκοτισμένη, οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ουκρανίας έχουν αυξηθεί ανάλογα. «
Ο Forbes Kenneth Rapoza στη συνέχεια σημείωσε, στις 12 Νοεμβρίου,ότι «το νόμισμα της χώρας, το hryvnia, έχει χάσει το 91,5% της αξίας του μέχρι στιγμής.»
Στις 11 Δεκεμβρίου ο νέος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ουκρανίας παραδέχθηκε ότι, «Σε γενικές γραμμές, η κατάσταση βρίσκεται υπό πτώχευση.»
Άρα: οι ΗΠΑ και οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα χρηματοδοτούν όλα αυτά τα «δάνεια», τα οποία ποτέ δεν θα επιστραφούν, κι επομένως είναι στην πραγματικότητα δωρεές αντί δανείων, δεδομένου ότι η Ουκρανία είναι ήδη για δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια χρεωμένη, ακόμη και πριν αναλάβει η Δύση. Επίσης, κανένα από αυτά τα επιπλέον χρέη δεν θα είναι σε θέση να επιστραφεί, εκτός εάν μέχρι τότε αποπληρωθούν οι παλαιότερες οφειλές κάτι που ποτέ δεν θα είναι δυνατό σε αυτή τη σπειροειδή-με φθίνουσα πορεία χώρα, η οποία είναι τώρα στο σχεδιασμό ενός στρατιωτικού νεκροταφείου με χωρητικότητα 250.000 φρέσκων πτώματα των Ουκρανών στρατιωτών, και αυτό δεν είναι μια πολύ παραγωγική «επένδυση» για να κάνει οποιαδήποτε χώρα. Η «επένδυση» της Αμερικής στην Ουκρανία είναι μια «επένδυση» σε πτώματα. Και οι περισσότεροι από εκείνους θα ανήκουν στα εκατομμύρια των κατοίκων της περιοχής-στόχου από ότι από στρατιώτες και απ” τις δύο πλευρές της σύγκρουσης.
Ένα από τα δάνεια της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει μια διάταξη που λέει ότι αν το ποσοστό χρέους της Ουκρανίας προς το ΑΕΠ υπερβεί το 60%, τότε η Ρωσία μπορεί να απαιτήσει απ” την Ουκρανία να πληρώσει σε μετρητά το πλήρες οφειλόμενο ποσό. Το ποσοστό έχει έχει ήδη υπερβεί το 60%, αλλά ο επίσημος αριθμός δεν θα ανακοινωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2015, και, όπως ο οικονομολόγος της Βρετανίας σημείωσε, «Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μια προεπιλογή σε όλα τα άλλα διεθνή ομόλογα της Ουκρανίας (τα οποία θα αξίζουν 16 δις δολάρια περίπου μέχρι το 2023) .» Άρα: όλα τα χρήματα που «δανείζονται» στην Ουκρανία σήμερα είναι καθαρά μια δωρεά. Ξαφνικά, τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά θα πρέπει να τεθούν από την ουκρανική κυβέρνηση, και ό, τι πρέπρει να δοθεί, σχεδόν όλο το ποσό θα πρέπει να αποπληρωθεί στον παλαιοτερο επικεφαλής δανειστή της Ουκρανίας: στη Ρωσία. Η Δύση θα κερδίσει λίγα ή τίποτα από αυτό.
Η Ουάσιγκτον δεν προθυμοποιείται να βοηθήσει τον ουκρανικό λαό. Απλώς χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως εναρκτήρια πρόφαση για την απαρχή του Γ” Παγκοσμίου Πολέμου κατά της Ρωσίας. Αυτό εξυπηρετούν όλα. Και αυτός είναι ο λόγος που ο Ομπάμα τον χρησιμοποιεί : για να κατασφάξει πρώτα, τους κάτοικους σε περιοχές της Ουκρανίας που αρνούνται να ακολουθήσουν το καθεστώς που ο Ομπάμα έχει θέσει σε εφαρμογή και, στη συνέχεια, όλους τους υπόλοιπους.
Αν αυτό ακούγεται τρελό (και φυσικά είναι, τότε ρωτήστε δύο απ” τους γερουσιαστές σας και έναν εκπρόσωπό σας στην Βουλή: «Γιατί ψηφίσατε να εγκριθεί η αποστολή όπλων στην ουκρανική κυβέρνηση;» (Οι δικοί μου αρνούνται να απαντήσουν.)
Παρακαλώ στη συνέχεια να εκθέσετε εδώ, στον χώρο παρατηρήσεων του αναγνώστη, ποια είναι η απάντηση στο ερώτημα αυτό. Ο καθένας που διαβάζει αυτό το άρθρο εδώ θα ενδιαφερόταν να μάθει την απάντηση..
Αυτή είναι η λίστα μόλις 10 μελών του Κογκρέσου που ψήφισαν όχι σε αυτό το νομοσχέδιο, και όλοι τους είναι στη Βουλή:
California’s George Miller (D)
California’s Dana Rohrabacher (R)
Florida’s Alan Grayson (D)
Florida’s Alcee Hastings (D)
Kentucky’s Thomas Massie (R)
Michigan’s Justin Amash (R)
North Carolina’s Walter Jones (R)
Tennessee’s John Duncan (R)
Texas’s Beto O’Rourke (D)
Washington’s Jim McDermott (D)

Εάν οποιoσδήποτε από αυτούς τους αντιπροσώπους συμβαίνει να ανήκει στους δικούς σας, τότε μην τον ρωτήσετε γιατί ψήφισε το νομοσχέδιο. Ψήφισε κατά.
Eric Zuesse
Μετάφραση-Απόδοση: Ειρήνη Καμπίτση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις