Κατάσχεση καταθέσεων, τέλος!

Δεν περνά από την κυπριακή Βουλή - Μια πρώτη νίκη!!!!!


Δεν περνάει η κατάσχεση ποσοστού των τραπεζικών καταθέσεων από την κυπριακή Βουλή! Ο μοιραίος πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης ανέβαλε για τρίτη φορά  την συνεδρίαση της Ολομέλειας της κυπριακής Βουλής και όλα δείχνουν ότι η απόφαση του Eurogroup για δήμευση ποσοστού των κυπριακών καταθέσεων μένει "κενό γράμμα" και θα αναζητηθεί το Plan B!
Mιλώντας στην σουηδική τηλεόραση, ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι η Βουλή θα τοποθετηθεί αρνητικά διότι οι βουλευτές θεωρούν και πιστεύουν θεωρεί και πιστεύει ότι είναι άδικη η απόφαση του Eurogroup και πλήττει τα συμφέροντα της Κύπρου γενικότερα και αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο, εκείνος θα σεβαστεί απόλυτα την απόφαση.
Το "ναι" στην κατάσχεση-δήμευση ποσοστού των καταθέσεων αποτελεί μία οδυνηρή λύση και μια μεγάλη μαχαιριά σε ένα μικρό κράτος και σε μία λιλιπούτεια οικονομίας που αναπνέει από τον τομέα των υπηρεσιών, είπε ο Ν.Αναστασιάδης
Από τα έως τώρα δεδομένα 36 από τους 56 βουλευτές δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν ΟΧΙ, ενώ ακόμα και από τους 19 βουλευτές του κυβερνητικού ΔΗΣΥ υπάρχει αμφιβολία αν θα το ψηφίσουν όλοι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μια βουλευτής του ΔΗΣΥ η κυρία Στέλλα Κυριακίδη απουσιάζει στην Αργεντινή δεν έχει επιστρέψει ακόμα και διαμηνύει ότι δεν θα επιστρέψει αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο!
Ερωτηθείς πως θα χειριστεί την κατάσταση, ο Ν.Αναστασιάδης είπε ότι ¨"Η κυβέρνηση έχει τα σχέδιά της" αναφερόμενος στο Plan B.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις